Kokonaisvaltaista Kavionhoitoa
Hevosten Omistajille

Käytännönläheistä kokonaisvaltaisen kavionhoidon
opetusta jo vuodesta 2010!

Osta kurssi

Holistic Hoof Care for Horse Owners – Kokonaisvaltainen Kavionhoito
on laaja peruskurssi hevosen kavionhoidosta. Sen on luonut yhteistyössä kolme kavionhoidon pitkäaikaista ammattilaista, joilla on yhteensä yli 40 vuoden kokemus kavioiden hoidosta. Kurssi on tarkoitettu kaikille kavioista kiinnostuneille, aikaisemmista tiedoista tai taidoista riippumatta.

Jos haluat oppia ylläpitämään hevosesi kavioiden terveyttä, on tämä kurssi sinulle.

Satu ja Jiri Vainikka ovat opettaneet hevostenomistajia omatoimiseen vuoluun jo vuodesta 2010 asti, ensin kasvotusten Kavionhuoltopäivillä omalla tilallaan Etelä-Suomessa, ja vuodesta 2016 eteenpäin Kokonaisvaltaisen Kavionhoidon Perusteet verkkokurssin kautta.

Nyt kurssi on uusittu ja mukana opettamassa on myos Minna Sarkkinen, Australiassa asuva suomalainen kavionhoidon ammattilainen.

Kurssin opettajien esittelyt löydät About sivulta.

Tämä uusi Kokonaisvaltainen Kavionhoito on kattava hevosen kavionhoidon kurssi, jolla opit kaikki tärkeät perusasiat liittyen hevosen kavionhoitoon.

 • Millainen hevonen on eläimenä ja mitkä sen lajityypilliset tarpeet ovat.
 • Miten voit parantaa hevosen hyvinvointia pienillä elinolosuhteiden muutoksilla.
 • Kavion anatomia ja biomekaniikka.
 • Perusvuoluun tarvittavat välineet ja vuolun eri vaiheet.
 • Miksi ja milloin hevonen tarvitsee lisäsuojaa kavioille.

Kurssin käytyäsi ymmärrät miksi kavioiden kokonaisvaltainen hoito on tarkeää, ja miten juuri sinä voit edesauttaa hevosesi jokapäiväistä hyvinvointia.

Opetus tapahtuu tekstin, kuvien ja videoiden välityksellä ja kurssin laaja sisältö tarjoaa vankan perusopetuksen kaikille kavionhoidosta kiinnostuneille.

Kurssi on tarkoitettu kaikille hevosenomistajille, aloittelijoista kokeneisiin hevosenomistajiin. Sinulla ei tarvitse olla ennestään tietoa kavioiden hoidosta, sillä kaikki perusasiat käydään läpi kurssin aikana. Kertamaksu antaa sinulle kuuden kuukauden pääsyn peruskurssille. Sen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa oppimista kehitysryhmässä, jossa opit joka kuukausi lisää kavioidenhoidosta. Kurssin käyneet oppilaat pääsevä suljettuun Facebook ryhmään, ja ovat myös oikeutettuja yksilölliseen vuoluneuvontaan kurssin opettajilta, erillistä maksua vastaan.

"Kurssi selvensi minulle kavion anatomian ja toiminnan, ja niiden tärkeyden todella hyvin. Kurssin käytyäni olen alkanut vuolla omien hevosten kavioita, ja ne ovat parantuneet hurjan paljon.

Tämän kurssin ansiosta pystyn pitämään hevosistani paremmin huolta, ja parantamaan niiden elinolosuhteita mahdollisuuksien mukaan.

Kurssi on selkeä ja asiat on selitetty tosi hyvin. Suosittelen tätä kurssia ihan jokaiselle hevosenomistajalle!"

- Riikka -

Verkkokurssin hyödyt

 • Verkkokurssi on tehokas tapa oppia teoriaa, ja kurssiin sisältyy kaikki tarpeellinen perustieto hevosen kavioista ja vuolusta.
 • Videoiden, kuvien ja äänitteiden kautta oppiminen siirtyy tehokkaasti myös käytännön tasolle.
 • Jokainen oppilas voi käydä kurssin läpi omaa tahtiaan, ja palata aikaisempiin osioihin tarvittaessa.
 • Mahdollisuus kerrata asioita omaan tahtiin syventää oppimista.
 • Kurssi auttaa oppilaita katsomaan kavioidenhoitoa kokonaisvaltaisesti; maailma on täynnä “kikkakolmosia” joiden kanssa saadaan oireet piiloon ja elämä hymyilemään hetkeksi, mutta me haluamme paneutua itse ongelman aiheuttajaan ja sen korjaamiseen, ja ennen kaikkea ennaltaehkäisyyn.
 • Kurssin tarkoitus on opettaa sinulle miten katsoa hevosen tilannetta kokonaisvaltaisesti, ja kysyä joka tilanteessa miksi näin on ja mitä asialle voisi tehdä, jotta tekojen vaikutukset olisivat pidempiaikaisia ja pysyviä.
 • Voit käyttää kurssia kännykän, tabletin tai tietokoneen kautta: voit tarkistaa vuoluasioita kännykästä jopa tallilla hevosen kanssa ollessasi.

Tämä kurssi on tarkoitettu hevosenomistajille, jotka haluavat oppia pitämään omista hevosistaan huolta kokonaisvaltaisesti. Kurssi opettaa miten perusvuolu tehdään, mutta EI ole ammattiin valmistava kurssi. Vaikka jokainen ihminen pystyy oppimaan vuolun perusteet, emme suosittele etta kurssin käytyäsi alat vuolemaan asiakashevosia. Siihen vaaditaan vuosien syventävä opiskelu ja kokemus.

Hintatiedot

 

Kurssin hinta 569.16€

Kurssi avautuu sinulle ensimmäisen 17 vuorokauden aikana moduuli kerrallaan ja kurssi sulkeutuu 6 kk kuluttua ostopäivästä. Tämän jälkeen voit jatkaa halutessasi kuukausijäsenenä (kts tiedot alla). Saat myös pääsyn oppilaiden foorumiin, jossa voit keskustella kavionhoidosta, oppia toisilta kurssilaisilta ja kysyä perus vuoluneuvoja kurssiin pohjautuen. Foorumiin on pääsy kurssin ajan.

Kuukausijäsenyys peruskurssin käyneille 36€ /kk

Uutta materiaalia julkaistaan kuukausittain, ja jäsenillä on pääsy peruskurssin kaikkiin osioihin, sekä oppilaiden foorumiin, jossa voit keskustella kavionhoidosta, oppia toisilta kurssilaisilta ja kysyä perus vuoluneuvoja kurssiin pohjautuen. Foorumiin on pääsy niin kauan, kun olet kuukausijäsenenä.

 

Yksityiskohtainen vuoluneuvonta

Kirjallinen neuvonta 80€ /hevonen

Neuvonta tapahtuu omistajan lähettämien (opettajien ohjeistamien) valokuvien perusteella. Hintaan kuuluu yleisneuvonta sisältäen perusvuolun tarpeet, ei erikoisvuoluja.

Ostaessasi kurssin Suomesta, hintoihin sisältyy alv 24 %.
HUOMIO! Kurssin voi tällä hetkellä ostaa vain Suomessa asuvat henkilöt. Jos asut muualla kuin Suomessa ja haluat ostaa kurssin, otathan meihin ensin yhteyttä sähköpostilla [email protected]

Tule oppimaan kokonaisvaltaista kavionhoitoa kanssamme!

Osta kurssi